keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Sydämentykytyksiä

Niitä on omistajalle aiheutettu viime päivien aikana ala Lyyti!
Eilen oltiin isolla porukalla lenkkeilemässä Ülenurmella. Mukana oli meidän jengin lisäksi, Katri + sheltti Tuju ja Isa sekä labbikset Helmi, Sinna ja Tiqi
Lyyti innostui juoksemaan ison ojan jäällä labbisten kanssa ja siinä temmellyksen keskellä putosi sulasta kohdasta jäihin :/ Kauheassa paniikissa juostiin auttamaan ja nostaamaan neiti ylös. Onneksi omistaja pelästyi tällä kertaa huomattavasti enemmän kun koira itse, Lyyti ravisteli turkista tippuvat vedet ja jatkoi touhuamista kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan :D Rohkea pieni koira <3

Tänään oltiin metsässä lenkkeilemässä Katrin ja Tujun kanssa. Lyyti juoksi melkein koko ajan jälkien perässä pidemällä meistä muista.. Takaisin tullessa aivan yhtäkkiä metsästä juoksi peura! Fani näki sen ja lähti perään + samassa rytäkässä Lyyti ehti juosta jonnekin jälkien perään.. Fani tuli muutaman karjaisun jälkeen kiltisti takaisin, Lyyti puolestaan ei. Siinä sitten Katrin kanssa huudettiin, karjuttiin ja vihellettiin, mutta Lyyti ei kuulunut eikä näkynyt. Vartin verran jatkettiin tuloksetta ja päätettiin lähteä kävelemään lähellä olevalle autolle, jotta sadaan Fani ja Tuju sinne. Auton luona käännyin vielä katsomaan, josko neitiä näkyisi ja ihme kyllä kaukana meistä tiellä näkyi pieni liikkuva olento, Lyyti! Sieltä se juoksi kieli pitkällä autolle, missä asti mahtanut käydä :D

Tammikuun lopussa oltiin reilu viikko Suomessa ja päästiin treenaaman agilityä Marin ja Peten kanssa Tero Strömbergin ykäsritunnille. Fani meni ihan kivasti, mutta oli jotenki ylitahmea.. Varmaan tämän hetkinen valeraskaus vaikuttaa asiaan(toivottavasti!). Lyyti oli normaali oma itsensä eli sählä :D Pitää nyt hirveästi harjoitella sen kanssa estehakuisuutta!

Viikon päästä (9.-10.2)lähdetään Valmieraan, Latviaan, näyttelyyn. Myös penturintamalta kuuluu mukavia uutisia :) Lyyti olisi tarkoitus astuttaa seuraavasta juoksusta :)


sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Näytelmiä

Meillä oli täällä Tartossa kansallinen näyttely tänä viikonloppuna(12.-13.1). Fani pääsi kehään lauantaina ja Lyyti sunnuntaina.

Lauantaina tuomarina toimi Benny Blid Von Schedvin, Ruotsista.
Fani esiintyi ihan superhienosti ja mikä parasta seisoi pöydällä aivan paikallaan!! Ennen suurena ongelmana on ollut, että neiti menee ihan jäykäksi ja nojautuu minuun, kun tuomari tulee hipelöimään.
Nyt tuomarin tullessa kopeloimaan piti oikein hieraista silmiään, että Faniko siinä tosiaan oli. Meidän pöytätreenit on vissiin toimineet, jeij ;)
Ja kermana kakun päällä mamma oli ERI1 SA, PN2 ja SERT!!!
Keväällä täytyy lähteä jostain metsästämään se viiminen puuttuva, sitten meillä asustaa oikein muotovalio talossa ;)
Fanin arvostelu kuului näin
"very nice and well balanced, very good head, good topline, nice tailset, good body, good angulations, moves well, nice coat"

Tänään oli sitten Lyyperin vuoro astella arvioitavaksi.
Tuomaria(Petter Steen, Norja) ei neidin ulkomuoto miellyttänyt oikein yhtään, joten tuloksena tällä kertaa vain EH.
Hienosti Lyyti kuitenkin esiintyi :)
"lush but feminine bitch, good head with large eyes, wish better angulations front and rear, very nice body, short topline, in good condition, needs more bone to her size, very close behind, moves ok from side, with nice character, nice color, ok coat, well handled, good temperament"
Että sellaista tällä kertaa :D

Fani ruusukkeineen + pyrkyriLyyti



lauantai 5. tammikuuta 2013

Uuden vuoden uudet kujeet

Taas on ehinyt kaikkea tapahtua pienten cairnien elämässä..
Ennen joulua neideille puhkesi pirun sitkeä ja inhottava yskä, mistä lie sellaisen saaneet..
Lyyti joutui yöksi klinikallekin, kun ei meinannut yskimiseltä saada enää henkeä :/ Antibiootti apuna tästäkin episodista selvittiin ja nyt ollaan taas terveiden kirjoissa :)

Jouluna meillä oli Noormarkussa kunnon tohinaa, kun Fanin, Lyytin ja Hupin lisäksi joukkoon saapui hetkeksi Fanin toinen pentu Arska. Arska on luonteeltaan yhtä ihana, kuin pentunakin oli! Kaikkien kaveri ja pusuttelun mestari :) Kokoa ei myöskään tältä pojalta puutu, taitaa edelleen olla pentueen isoin ja vantterin poika!

Arska (Amiraali)


Hupi poseeraa

Veljekset kuin ilvekset?

Fanin mielestä pojat olivat todella oksettavia ja niille piti koko ajan murista ja näyttää hampaita, jos tulivat metriä lähemmäksi arvon rouvaa.. Lyyti puolestaan paini poikien kanssa menemään minkä ehti :)
Uusi vuosi ja rakettien paukuttelu meni koirien osalta suht hyvin. Lyyti ei välittänyt mitään ja pojat välillä haukkuivat. Fania vähän jännitin, kun vuosi sitten se oli ihan kauhuissaan paukuttelusta ja läähätti vaan sängyn alla. Tänä vuonna rouva oli ainoastaan jonkin verran levoton, eikä suostunut klo.18 jälkeen harkitsemaankaan ulos menoa. Muuten jopa nukkui rauhallisesti omalla paikallaan, huh!



Hyvää ja riehakasta alkanutta vuotta 2013 toivottaa Noormarkun cairnijengi! :)